ДПС има стойност само ако България е в ЕС

Анализът на Ахмед Доган като опит за събуждане на българските политици

Жизненоважно за ДПС, извънредно важно за Доган, но и за България като страна в ЕС е равнопоставеността между Турция и Русия.

Може без да говориш, да предаваш телепатична информация на подсъзнателно ниво, казва Ахмед Доган в последното си слово пред елита на ДПС, събудило множество коментари и анализи в медиите, предизвикало бурен катаклизъм в партията.

. Знае, че науката някога е започнала от магьосничеството и шаманизма, а психологията едва през XX в. се е откъснала от философията.

Учен човек е Доган, начетен и в езотеричните материи, при това надлежно обучаван. За разлика от наследника си на водаческия пост Лютви Местан, който се ебава със службата и още от издигането си на поста води движението към Анкара. Не е проумял Местан, че с оглед условията на пораждането си и замисъла на създателя си ДПС не може да се породи отново. Да, трябва да се поднови, но не може да се подмени дори с подкрепата на съседни държави, посочва корените на фаталното му неразбиране почетният председател.

Да се поднови означава да се приспособи. Към променящите се геополитически императиви за България предвид настъпващите световни промени за Европейския съюз. Нашата страна не е фактор, а само функция на такива промени. Същевременно ДПС има стойност и перспектива за съществуване само ако България е в Евросъюза. Ако страната ни е плътно с Русия или с Турция, политическото единство за традиционния електорат на ДПС се обезсмисля, структурата бързо става ненужна и изчезва.

А кой е след това Ахмед Доган? В чия памет ще остане, според думите на политици и анализатори като „най-големия, най-мъдрия и прозорлив български политик, създал незаобиколимо в живота на страната движение балансьор с постоянно присъствие в политиката и държавните институции, врата към ЕС за Турция (обявена) и за Русия (необявена)“? Той отдавна се измерва с големите лица в историята на България, не е възможно да се откаже от вижданията за персоната си, колкото и те да са оспорими или в различна степен преувеличени с оглед фактите и обстоятелствата.

Това е личното в подтекста на словото му, съществено е за тълкуването му, но не е най-важното. Различни елементи има в мотивацията да го произнесе, обаче трябва да се отбележи, че за България има полезни ефекти. Само един от тях и то не главният е бързото изхвърляне от лидерския пост на Лютви Местан, при когото ДПС почти напълно изкристализира като протурска етнорелигиозна партия, продължение на партията на турския президент Ердоган.

Жизненоважно за ДПС, извънредно важно за Доган, но и за България като страна в ЕС е равнопоставеността между Турция и Русия. Местан обаче преднамерено гръмко заяви, че Анкара е постъпила правилно с решението си да свали руския бомбардировач и така въвлича и страната ни в турско-руския конфликт. По повод изгонването му от ДПС в турските медии веднага се появиха заглавия като "Криза в турската партия", "Защити Турция, изхвърлиха го от партията".

За Местан първото действие беше да се укрие в турското посолство, тъй като било естествено „право на всеки български политик да осигури собствената сигурност при критична ситуация“. Тоест тоз български политик да се откаже от яката си държавна охрана и да тича в чужда дипломатическа мисия е в реда на нещата?! А после да постави в нелепо положение премиера на държавата ни да обяснява на колегата си в Анкара Давутоглу, че не е длъжен да се занимава с проблемите на довереното им лице в отхвърлилата го партия. Тук следва да припомним и сервилното държане на Местан при срещата му с Ердоган, именно такъв смирен пред волята им лидер на партия у нас желаят те.

Акцията на Доган след вредното за страната ни изявление на Местан е в контекста на бързо променящото се отношение на държавите около Турция, в арабския свят и дори в НАТО спрямо политиката на Анкара в Близкия изток, в Азия и конкретно към ИДИЛ.

Неоосманистката линия на партията на Ердоган и на още някои кръгове там отдавна дразни политиците в Ирак, Иран, Грузия, Армения, Русия, Китай, Египет, Израел, Йордания, страните в Централна Азия от бившия СССР. Тази политика е в основата на зараждането и укрепването на терористичния тумор ИДИЛ, оттам и на емигрантското нашествие в Европа.

Отровна за тези и други страни каша забъркаха в Анкара, упорито продължават да сипват в казана на терористите нови порции зловредни ингредиенти, опитвайки се да потискат напреженията вътре в Турция чрез подривни операции наоколо. В Южна Украйна, близо до Кримския полуостров, вече се проектира военнополитическа база на кримски татари, Кримското ханство векове наред е действало в полза на Турция и във вреда на Русия, много кръв се е проляла и в поробена България.

Анкара редовно създава неприятности на Гърция и на нас, напоследък това става все по-агресивно и е важна част от шантажисткия натиск върху Европа. Отделна линия са опитите на ислямистите в турската столица чрез НАТО да решават свои задачи за осъществуване на великотурската си „Туранска кауза“. Все повече не успяват, ситуацията вътре и вън се усложнява, затова стават все по-агресивни и безогледни в подбора на средствата. Така свалиха руския самолет.

„Само си представете потенциалния конфликт между Русия и Турция, можем да бъдем жертва - като пушечно месо... Не трябва да си въобразяваме, че това, което правим като политика в парламента, няма връзка и със световна политика, европейска политика , регионална политика и т.н.“ - предупреждава Ахмед Доган. Това е главното му послание. Ето защо се надигна срещу „гафа“ на Местан, внушавайки отговорност и на другите български политици в опит да ги подтикне да излязат от благодушието си, че ЕС и НАТО ни пазят. Колкото Кипър опазиха. Светът не върви на добре... ЕС няма мотивация и за запазването си... НАТО - адекватна система за отбрана ли е, пита риторично Доган.

И добавя: „Аз не искам да бъда нито пета, нито шеста колона.” Телевизия "Ал Джазира" пусна на сайта си турския филм "България, моя земя", в който се маскари българският народ, охулва се България, турците мюсюлмани се изкарват мъченици, които от стотици години страдат за своята вяра, култура и етнос, официални реакции в София не се чуват. Ако страната ни продължава да угажда на Анкара, далече не само Москва ще ни гледа смръщено. Много са днес потърпевшите от турската ислямистка политика, някои като нищо ще тръгнат на нас да си изкарват озлоблението.

„Аз просто ви усещам, убеден съм - вие също ме усещате, дори без да говорим“, обръща се Доган към елита на ДПС, но и към хората в България, споменавайки за морфичен резонанс, който отчита вътрешната пулсация на общността. Този термин се появява в началото на миналия век, експериментални доказателства за съществуването му дава психологът Уилям Макдугъл от Харвардския университет чрез опити с лабораторни плъхове.

Впоследствие гениалният психиатър Карл Густав Юнг въз основа на случаи от терапевтичната си практика и след дълга конкретна поредица психоаналитични сеанси с друг гений - физика Волфганг Паули - доизгражда теорията на синхронността, чрез която повече или по-малко убедително може да се обяснят феномени като силата на посвещението и проклятието, символиката на алхимиците и достоверността на астрологическите прогнози, поразителното въздействие на лидерите на политически движения и създатели на идеологии, на водачи на религиозни секти.

Паули след редица сеанси също прави няколко забележителни открития. Водачите на големи групи хора по природа или след специални обучения могат да станат своеобразни енергийни модели за огромни човешки маси и така да придобият удивителна власт над тях. Затова е и талмудистката препоръка "Убий пастира, стадото ще се разпръсне"!

Днес в ерата на телевизията, социалните мрежи и мобифоните рядко прибягват до убиване, предпочитат други техники за отстраняване с последваща замяна. Местан не излъчваше свързана с електората енергия, не беше манипулатор, а само позьор и чужда угодник, лесно беше да го отстранят. Ахмед Доган с основание се надява с кратко слово и главно без думи да е въздействал енергийно и духовно в желаната посока на доста повече хора от турчеещите се у нас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Анализи