3 до 15 години затвор грозят продавача на ракията менте в Якоруда

Тайфи Мекльов, който беше задържан за продажбата на ракията менте, която отне живота на четирима души в Якоруда, от снощи е с повдигнато обвинение. Грозят го от 3 до 15 години затвор. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Обвиняемият е задържан за 72 часа, като прокуратурата днес ще поиска постоянна мярка задържане под стража.

По думите на Арнаудова, разследването е доказало, че именно Мекльов е продавал опасното вещество. Става въпрос за метилов алкохол, който е иззет от дома му, предстои да станат ясни резултатите от химически анализ.

Не може да се твърди със сигурност, че консумация от същия алкохол е довела до смъртта на други двама граждани на Якоруда около 20 декември, коментира Арнаудова.

За престъплението, в което е обвинен Мекльов, се предвижда затвор от 3 до 15 години, каза още говорителят на главния прокурор.

Четиримата мъже от Якоруда, които бяха приети по спешност след , остават в болница. Животът им вече е вън от опасност. Други четирима обаче починаха за по-малко от 24 часа, след като пиха от същата ракия, съобщи Нова телевизия.

Тя е била с високо съдържание на метил. Мъжете са я купили от техен комшия - 45 годишният Тейфи - собственик на дърводелски цех, който по всяка вероятност е купил ракията, а после я е препродал. Произходът на алкохола се установява.

На продавача на ракията-убиец беше повдигнато обвинение за престъпление против народното здраве. Мъжът е задържан, очаква се днес да се гледа мярката му за неотклонение. А ако вината му бъде доказана, го заплашва затвор от 3 до 15 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право