Лола ди Мола: 2016 - роза кварц и цици на воля

Като наниз броеница се изнизват последните дни на 2015 година. Година, която в модно отношение бе белязана от много събития и тенеденции. Някои от тях умряха още в зародиш, други не искаме да виждаме, трети вероятно ще ни преследват и през следващата година.

Избрахме за вас дванайсет от модните предложения на отминалата 2015-а, за да проверите движението си по фешън магистралите, а защо не и да изберете знаците, които да ви водят напред в мъглата на настъпващата 2016-а.

Да излезеш от вкъщи без панталон - един от вариантите на смелата тенденция lampshading, завладя фешънистите през 2015 г. Представена в леко кич варианта на сестрите Кардашиян с анораците на Кание Уест, тоалетът от обемна горна дреха и ботуши над коляното от велур ни бе предложен оше през 2013-а от Кейт Мос. Силуетът, напомнящ нощна лампа на стойка (оттам идва и названието на тенденцията), може да бъде оцветен в контрастни нюанси или в монохром, като задължителното условие е да оставя малко гола плът на показ за секси усещане.

Гладиаторските сандали, които Alexander McQueen и Valentino предложиха в началото на годината, бяха прегърнати силно и разхождани страстно от родните фешъниски. С началото на хладните дни с радост посрещнахме края на тази тенденция, подходяща за изключително добре обмислен тоалет и подобаващ физически силует.

Едно от големите открития на 2015-а бяха панталоните cullote, които се наложиха през пролетните и есенни дни като достоен заместник на джинсите. Женствени и провокативни, трудни за съчетаване с останалите части на тоалета, този вариант на модно предизвикателство вероятно ще ни поизмъчи и през модната 2016-а.

2015-а бе годината на посланията - феминистки, закачливи, позитивни... казвахме много неща чрез тениски с текст. Звезди, блогъри и редови модни маниаци се състезаваха чрез послания.

„Кажи това, което искаш, чрез тениската си!“ е удобен и безопасен вариант на искреност в общуването, разбира се, при добро познаване на лингвистичните особености на езика, на който е сътворено.

Growfit тенденцията се появи почти в края на годината, но дава заявка, че ще детронира вечния total black аутфит. Красивите нюанси на тоалети изцяло в сиво заляха улици и модни събития, сивото наистина се превърна в новото черно. На провелата се в София фешън седмица Sofia Fashion Week 2015 през октомври видяхме предложения в сиво на утвърдени дизайнери.

Друг тотален стил бе на трона през пролетта и лятото - припомняме си стила total white, който бе едно от откритията на модната 2015-а. Бялото като цялостен аутфит е особено подходящо за топлите дни, които ни очакват и през идващата година. Запазваме белия си устрем и за следващото лято с този модел, демонстриран от Ивайла Бакалова на едно от важните модни събития, състояло се в нашата столица.

Бялото не подмина и царстото на обувките, 2015-а бе годината на белите спортни модели. Кампанията по налагането им, планирана преди 3 години, вероятно ще бъде продължена и през идващата 2016-а, така че, ако все още нямате своя чифт бели маратонки, време е да погледнете сериозно на предложението на модните гуру и да потърсите своя чифт сред многобройните предложения на любимите си марки.

Абревиатурата LBB вече има ново значение. През 2015-а малката черна рокля little black dress бе детронирана от малката черна чанта - little black bag. Внимателно с избора, защото, както сами знаете, формата и размерът на дамската чанта са в пряка зависимост от габаритите на притежателката й.

Друга тенденция, започнала като феминистко движение FreeTheNipple срещу цензурата в социалните медии на женски гърди, се превърна в модно облекчение на жените с малък размер на бюста, които не желаят да прикриват този факт чрез уголемяващи сутиени или хирургически операции. Модели и блогъри яхнаха вълната на новото модно недоволство и го превърнаха в модата Bra less. Тенденцията намери своите смели последователки не само на модните подиуми, но дори и на толкова изискани форуми като „Бизнес дама на годината“ в лицето (и анатомията) на Миглена Каканашева. Водещите детайли в тази тенденция са естественият вид и скромният размер на женската анатомия, в противен случай цялостното излъчване става неуместно пошло.

Преди няколко седмици цветът роза кварц бе провъзгласен от Pantone за един от господстващите през 2016-а. Палто в този нюанс е задължителната част от тоалета не само за тази зима, а както изглежда, и за предстоящите сезони. За съжаление нежното розово крие сериозна опасност от травми, които може да нанесете на околните. Запомнете, че не сте любимата кукла Барби в розов тоалет, и не пускайте на публични места момиченцето, което живее във вас.

Ако розовото е цветът, денимът бе материята на изминалата година. Той успя да се откъсне от оковите на самостоятелна дреха и буквално заля цялостния аутфит. Панталони, ризи, якета, аксесоари - всичко от столетната материя бе разрешено. За най-смелите фешънистки гащеризоните от деним се превърнаха в модната мантра на 2015.

Crop top бе главният моден герой през 2015 година. Хиляди възможности за комбинации и стотици вариации на модела, който се превърна в базов за истински смелите модни диктаторки. Изключително капризен по отношение на физическите данни на приносителките си, сложен за комбиниране с другите елементи на облеклото, късият вариант на класическата блуза вероятно няма да липсва на по-голямата част от дамите с модни претенции. За тези, които очакват срещите с crop top-а и през следващата година, препоръчваме да обърнат взор към възможностите му в сферата на бельото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл