Бегълци от възпитателно училище извършиха два взлома

Бегълци от Възпитателното училище в Завет спретнаха банда и извършиха два взлома преди да бъдат заловени и върнати в интерната за криминално проявени младежи. Това съобщиха от полицията в Разград.

Групичката от 4 момчета, на възраст от 13 до 16 год., избягала в нощта срещу вторник от ВУИ-Завет. Добрали се до съседния Исперих. Бандата първо взломила хранителен магазин, като разбила прозорец. От там момчетата прибрали 30 кутии цигари, 50 лв на монети, телефон и зарядно. През деня във вторник нахлули в частен дом в града, откъдето задигнали бронзово разпятие и ланец от бял метал. Въоръжили се с два сгъваеми ножа и ножица, които намерили в къщата на 72-годишната стопанка.

От ВУИ подали сигнал на полицията за бегълците, а пострадалите стопаните също вдигнали тревога. Същия ден бандата била заловена. В нея били Г.Б. (15г.) от село Радомирци, община Червен бряг, К.Д. (15г.) от град Дряново, В.Д. (16г.) от село Садовец, община Долни Дъбник и К.М. (13г.) от град Попово. Всичките са били настанени във Възпитателното училище-интернат заради криминални прояви. След задържането им те са върнати там. По случая се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право