Ромарио сменя костюма с екип за мача на Стоичков

Бразилският сенатор Ромарио ще обърне гръб на политическите си ангажименти и ще смени официалния костюм с футболен екип за юбилейния мач на Христо Стоичков на 20 май в София. Един от най-великите голмайстори в историята на футбола е приел без замисляне поканата да се включи в шоуто „50 години номер 8“. „Ще участвам в празника на най-добрия ми съюзник в атаката“, обяви легендарният нападател, който бе съотборник на Камата в дриймтима на „Барселона“. За разлика от повечето бивши звезди Ромарио се насочи след края на кариерата си към политиката и преди година бе избран за член на бразилския сенат с рекорден за всички времена брой гласове в щата Рио де Жанейро.

49-годишният южноамериканец претендира, че е вкарал повече голове от Краля на футбола Пеле и е пращал над 1000 пъти топката в мрежата. Той е третият след Пеле и Роналдо по резултатност бразилец в националния отбор с 50 попадения в 70 мача. През 1994 г. става световен шампион в САЩ и е избран за футболист №1 в света на ФИФА. Същата година Стоичков печели „Златната топка“ за най-добър играч в Европа. Ромарио казва за българския си приятел, че е „един от най-великите играчи в историята“.

С големия голмайстор от Рио дриймтимът на Стоичков за юбилейния мач добива още по-голям блясък. На националния стадион в София ще излязат още Диего Марадона, Роберто Баджо, Георге Хаджи, Иван Саморано, Джанфранко Дзола, Давор Шукер и още много световни звезди плюс българските Наско Сираков, Йордан Лечков, Любослав Пенев, Красимир Балъков, Емил Костадинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ