Рекордьор с 19 присъди остава в ареста след кражба

Районният съд в Павликени уважи искането на прокуратурата и взе мярка задържане под стража за Дойчин Ю. за извършена кражба при условията на опасен рецидив. Той е рекордьор с 19 присъди и извършител на поредна кражба.

Мъжът е привлечен като обвиняем от прокуратурата за това, че на 25 октомври миналата година от къща в павликенското село Дъскот отмъкнал моторен трион „Щил-23” на неустановена. Повдигнато обвинение е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години и представлява случай на квалифицирана кражба на чуждо имущество, извършена при условията на опасен рецидив.

Обвиняемият е осъждан 19 пъти за кражби извършени за периода от 1999 - 2014 година и за грабеж извършен през 2009 г. Последните му 10 присъди са ефективни. Бил е освободен от затвора на 10 септември 2015 год. и само след месец отново посегнал на чуждо имущество.

„Съдът прие за основателни исканията на прокуратура, че име реална опасност мъжът да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взе мярка „задържане под стража“, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Определението на съда подлежи на обжалване пред въззивната инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право