Полицията на крачка от банковите грабители (обзор)

Полицията вече има заподозрени за банковия грабеж в столичния кв. “Люлин”. Дръзкото нападение на клон на Булбанк бе извършено към 18,20 ч във вторник. Въоръжените и маскирани грабители задигнаха 170 000 лева, събрани в чували и подготвени за изнасяне от охранители с инкасо автомобил.

“Има насоки кои хора стоят зад грабежа. Отнася се за люлинска банда”, казаха вчера криминалисти. Бандитите използвали скъп сив джип, чийто стъкла били изцяло затъмнени. Автомобилът бил откраднат в края на декември миналата година.

Четирима от бандитите влезли в банката, а шофьор ги чакал на поляна до сградата. При бягството джипът се ударил в камък при излизането на близкия булевард.

“При влизането в банката четиримата действат много спокойно и хладнокръвно. Затова предполагаме, че те имат зад гърба си и други подобни грабежи. Вероятно преди това са се занимавали с разбиване на каси. Имат подготовка”, казаха криминалисти. Според тях в София има 3-4 такива банди. Те дълго време подготвят ударите си и атакуват само ако са сигурни, че плячката им ще е голяма.

Полицията продължава да издирва и тримата бандити, които с пушка опитаха да ограбят заложна къща в столичния кв. “Красна поляна”. Има съмнения, че групата е замесена и в друг въоръжен грабеж в София, който бил извършен по идентичен начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право