Мъж жали 8-годишна присъда за умишлено убийство

Осъден за убийство на 32-годишен мъж след съседски вражди заради крави, минаващи през градина, обжалва 8-годишна присъда. Това съобщиха от Апелативния съд във Варна, който разгледа жалбата на Мустафа Мутаф (27г.) от Цар Калоян.

След съкратено съдебно следствие Окръжният съд в Разград наложи на мъжа първоначално 12 год. за умишлено убийство. Заради признаването на вината и фактите по случая, наказанието е намалено на 8 год. Осъденият трябва да плати общо 240 000 лв. кръвнина на съпругата и двете деца на убития Юнал Новман.

Трагедията за двете семейства от Цар Калоян стана през декември 2014г. след стари вражди. Родителите на Мутаф имали конеферма с овощна градина, а тези на убития Новман крави. Млекодайните често минавали през градината и се стигало до скандали. Така до злополучния 19 декември, когато бащата на Новман пак превел животните през нея и комшиите си разменили обиди на висок глас. Вбесен, Мутаф тръгнал да се кара със сина Юнал, като пътьом взел нож от дома си. Отишъл пред къщата на 32-годишния мъж и почнал да крещи обиди, викайки го навън. В разразилата се разправия между двамата застанала майката на Юнал, но гневният гост се присегнал през нея и забил острието в гърдите на домакина.

Пострадалият се качил на колата си и тръгнал към Център за спешна помощ, но по пътя загубил съзнание и катастрофирал. Починал на път за болницата. Причина за смъртта е прободна рана в сърцето.

Осъденият за убийството иска от съда намаляване на наказанието, както и на присъдените размери на обезщетението за вдовицата и сираците. Предстои съдът да се произнесе по искането му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право