Бойко Борисов: Няма такава задлъжнялост в историята, каквато има днес в световен мащаб (ВИДЕО)

БСП предложи временна комисия да коригира Изборния кодекс (обзор)

15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

Уволняват 20 ръководители на горски стопанства

В следствие на различни проверки и събития, които се случиха в последното тримесечие, министерство на земеделието е взело решение да бъдат освободени малко над 20 ръководители в различни горски стопанства. Това заяви министър Десислава Танева в ефира на Bloomberg.

„Това със сигурност не е първата смяна на ръководни кадри в различните стопанства. Такава имаше и в началото на годината и в средата й. Не водя статистика, но важното е процесът за търсене на добрите кадри, на кадрите с почтен морал, които работят в обществен интерес, да е постоянен. Да се обучават и да им се възлага управлението”, заяви министър Танева. По думите й, през цялата 2015 година наказаните служители, включително освободените от системата са над 300 души. „Това не е хвалба, но е част от една много трудна битка за това как да се управлява системата в обществен интерес и ние сме непоколебими като политическа воля за това. Всеки трябва да знае, че има отговорността, търси му се резултат, но в момента, в който наистина има съответни доказателства за работа в частни интереси и частни ползи, той няма как в този мандат да управлява този сектор”, посочи министър Танева.

„В интерес на истината независимо от съпътстващите ни различни проблеми през годината, ние изпращаме 2015 година с изключителни показатели за системата. Няма нито един стопански показател, който е по-лош от предходната или по-предходната година ”, отбеляза още тя.„Геополитическата ситуация в момента е един голям проблем и трябва да признаем, че геополитическите спорове и решения се отразяват изключително тежко на земеделския сектор. Трябва много ясно да кажем това и няма повод да го крием”, заяви министър Танева. Тя припомни, че през август 2014 година беше наложено ембарго от Русия върху хранителни стоки от ЕС. „Това доведе до един изключително силен натиск върху цените на хранителните продукти. От началото на руското ембарго до края на миналата година за някои от стоките в последните два-три месеца има различни колебания, но все още няма данни, при които да установим устойчив обратен тренд на покачване на цените. Ние правим анализи и загубите на земеделския бранш, включително преработвателния, в различните сектори стигат общо 300 милиона лева от август 2014 година”, посочи министърът на земеделието.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.