Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Нови проверки за измами в болниците

Започнаха проверки в болниците, които да установят дали лечебните заведения отговарят на издаденото им разрешително за дейност. Ако се окаже, че има разминаване с действителността и се извършват измами в хода на лечението на пациенти, разрешителното ще бъде отнето и болниците ще бъдат затваряни.

Това съобщи вчера за „Труд“ д-р Ваньо Шарков, зам.-министър на здравеопазването. Засега не може да се посочи колко лечебни заведения се инспектират и по колко сигнала се работи, за да не се възпрепятства проверката.

Отнемат разрешителни

През миналата година е отнето разрешителното на частна болница в Търговище, която е нарушавала правата на пациента. Тя отчитала хоспитализиране на болни, чийто крак обаче въобще не бил стъпвал в лечебното заведение. Затова впоследствие автомобил на болницата разкарвал уж приетите до нея, за да видят къде се намира. „При всички подобни случаи лечебното заведение ще се затваря“, каза още д-р Шарков.

До края на месеца ще е готова новата наредба за критериите, по които НЗОК през тази година ще сключи договор с болниците. А те ще са определен брой, който ще е според нуждите по областите, записани в Националната здравна карта. „Оценката ще е точкова, болниците ще се конкурират помежду си и там, където има болнични легла в излишък, касата ще подписва договор с най-добрите клиники. Т.е. с тези, които отговарят на всички критерии и са най-високо оценените“, обясни зам. здравният министър.

До края на януари ще са написани и промените в наредбата за достъпа до медицинска помощ. Те ще забранят абсурдни доплащания в болниците като такса „майка“, допълни д-р Шарков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.