Освободиха 16-годишния бияч от бургаския автобус

16-годишният Димитър Чантов от Бургас, който бе арестуван за побоя над възрастен мъж в автобус в града, е пуснат. Както Труд писа, тийнейджърът е направил пълни самопризнания за инцидента, при който започнал да бия мъжа заради забележка към приятелката му.

Чантов беше освободен от ареста след разпознаване и се очаква прокуратурата да му повдигне обвинение.

Побойникът от Сарафово обаче продължи да проявява агресия. Този път към журналисти. „Никакво наказание не заслужавам”, каза пред bTV младежът, като не отговори на въпроса дали съжалява.

Щял да посегне живота си

Когато полицаите задържали момчето снощи, той казал на майка си, че ще се самоубие. „Съвсем нормално семейство сме, без никакви прояви, нито аз, нито баща му, и нашите родители също. Това въобще ни е голям удар, не сме го очаквали до такава степен", призна майката.

По думите й Димитър се е променил от около година. От толкова време излиза с Христина, момичето, което качило калните си обувки на седалка в рейса.

Тя е била изключена от училище през пролетта. Момичето е учило в СОУ „Иван Вазов“. „Не можахме да я накараме да дойде на училище, наказахме я неколкократно“, каза Петко Иванов, директор в училището.

Димитър Чантов се мести от Спортното училище в Електрото. За съучениците си е добро и скромно момче. „Според мен приятелката му е виновна и той е опитал просто да я защити”, заяви приятел на Димитър.

Преди година обаче под ударите на юмруците му попада съученик. „От една невинна шега, просто той е подметнал нещо и Димитър го е ударил", разясни класният ръководител Мая Калчева.

„Не приема критика, бурно реагира на всяка една реплика спрямо него", коментира и Димитрина Димитрова, училищен психолог.

Не държа на присъда, държа на такава мярка да разбере, че може да решава каквито и да е конфликти с юмруци“, каза пред bTV потърпевшият Чонко Стайков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини