Жителите на "Овча купел": Животът ни стана неспокоен, хората си продават апартаментите заради бежанците

„Животът ни стана неспокоен, преди децата и внуците играеха пред блока, сега децата на бежанците играят там. Не може да има бежански лагер между две училища, детска градина и университет“, каза пред БТВ жителка на столичния квартал „Овча купел“, чието жилище се намира непосредствено до бежанския център.

Те дори заплашват да се стигне до блокада на Околовръстния път, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Промени се и количеството и вида на бежанците, преди бяха семейства, жени и деца, които не са ни пречели, носели сме им дрехи и храна. В момента количеството е много по-голямо, голяма част от мъжете нямат нищо общо с общежитията, разказват хората от „Овча купел“.

Описват бежанците като млади мъже , с раници на гърба си, с видимо не европейски произход. Хората си продават апартаментите.

„Винаги са с алкохол в ръцете, непрекъснато с телефони, събират се на групи, пречат на достъпа до входа, слушат силна музика, вадят си ножове. Многократно са подвиквали, получавали сме дори неприлични предложения. Изхвърлят си боклуците където намерят, не приемат никакви забележки“, добавя жена от квартала.

Преди дни момче и момиче с чужд произход се блъскаха във вратата през нощта, събудиха целия блок, каза още жител на близките блокове.

Според жителите се извършва трафик на хора, заради което бежанците се събират. Според тях не трябва да се допуска големи групи чужденци да преминават през България.

Сезирали са Народното събрание, Комисията по национална сигурност и кмета. Местните искат да се закрие бежанският център, ако не може да се стигне до блокиране на Околовръстното шосе в София.

„Очакваме отговори от институциите, за да не се стига до блокади“, завършиха жителите на квартала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини