Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Фандъкова праща по тъмно общинска полиция в „Овча купел“ заради имигрантите

Изпратени са патрули на Общинска полиция в столичния квартал „Овча купел“, които да патрулират около центъра за настаняване на бежанци. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на Столичния общински съвет.

Това става дни след писмо на жителка на квартала, чийто блок е точно срещу лагера в квартала. В писмото си до медиите и институциите тя описва мръсотията и страха и казва, че в „Овча купел“ е като в Кьолн на Нова година.

Засилена охрана вечер

„Като кмет съм предприела редица мерки в това отношение с периодично информиране за това, което се предприема“, заяви Фандъкова. Според нея са напълно разбираеми притесненията на хората, живеещи в кв. „Овча купел“, близо до центъра за настаняване на бежанци.

„След като бяха повдигнати тези въпроси, изпатих патрул на Общинска полиция, така че в следобедните и вечерните часове освен патрулите на полицията присъства и патрул на Общинска полиция. Имам ежедневна информация какво се случва“, уточни тя.

Имам уверението, че Районното полицейско управление е обърнало специално внимание на тази зона“, посочи кметът.

Районът около Женския пазар

„Когато говорим за зоната в „Овча купел“ винаги добавяме и другата рискова зона – около Женския пазар, бул. „Мария Луиза“ и Лъвов мост. И там също има постоянно полицейско присъствие, в центъра има и патрул на жандармерия по мое настояване. Освен тези мерки съм възложила на районите кметове на „Овча купел“ и на „Възраждане“ да се ангажират с постоянни разговори и проверки на място за нещата, които са ангажимент на общината като осветление и почистване – въпроси, които хората поставят“, обясни Фандъкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.