Фандъкова праща по тъмно общинска полиция в "Овча купел" заради имигрантите

Изпратени са патрули на Общинска полиция в столичния квартал "Овча купел", които да патрулират около центъра за настаняване на бежанци. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовното заседание на Столичния общински съвет.

В писмото си до медиите и институциите тя описва мръсотията и страха и казва, че в "Овча купел" е като в Кьолн на Нова година.

Засилена охрана вечер

"Като кмет съм предприела редица мерки в това отношение с периодично информиране за това, което се предприема", заяви Фандъкова. Според нея са напълно разбираеми притесненията на хората, живеещи в кв. "Овча купел", близо до центъра за настаняване на бежанци.

"След като бяха повдигнати тези въпроси, изпатих патрул на Общинска полиция, така че в следобедните и вечерните часове освен патрулите на полицията присъства и патрул на Общинска полиция. Имам ежедневна информация какво се случва", уточни тя.

Имам уверението, че Районното полицейско управление е обърнало специално внимание на тази зона", посочи кметът.

Районът около Женския пазар

"Когато говорим за зоната в "Овча купел" винаги добавяме и другата рискова зона - около Женския пазар, бул. "Мария Луиза" и Лъвов мост. И там също има постоянно полицейско присъствие, в центъра има и патрул на жандармерия по мое настояване. Освен тези мерки съм възложила на районите кметове на "Овча купел" и на "Възраждане" да се ангажират с постоянни разговори и проверки на място за нещата, които са ангажимент на общината като осветление и почистване - въпроси, които хората поставят", обясни Фандъкова.

Коментари

Задължително поле