Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме условията за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Зам.-министър Везиева: Помирителните комисии са евтин начин за решаване на спорове

Цел на помирителните комисии към Комисията за защита на потребителите е да не се харчат пари за дълги като пари и време съдебни спорове. Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева по време на дискусия за новите помирителни комисии, които ще помагат на потребителите.
Дискусията е организирана от „Труд”, „24 часа” и Комисията за защита на потребителите”.

По думите на Везиева чрез тези комисии на едно място ще се съберат държавните органи, операторите, сдруженията на търговците и на потребителите.

Благодаря на двата вестника, че организираха тази кръгла маса, каза още Везиева. Тя напомни, че медиацията е форма за решаване на спорове, която се прилага от години в Европа, но не и у нас.

Затова Министерството на икономиката изготви промени в редица закони, за да има бързи, ефикасни и евтини способи за решаване на проблеми между потребители и търговци.

Целта ни е да мотивираме потребители и търговци да намерят трайни решения при възникване на спорове. Помирителните комисии ще решават спорове с трансгранични онлайн услуги. От февруари ще заработи и Европейската онлайн платформа, напомни зам.-министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.