Разследват побой на учителка в Севлиево

Районната прокуратура в Севлиево във вторник е образувала досъдебно производство за побой на учителка в училище в Севлиево. Разследването е за проявени хулигански подбуди от майка на второкласник пред погледа на децата от класа.

Малко по-рано "Труд" писа за друг случай,

Емилия Калоянова от Севлиево бе пребита пред учениците си навръх Богоявление.

Майката удряла и ритала учителката

От държавното обвинение в понеделник са изискали от полицията материалите от извършената проверка по казуса. Мерките били предприети след констатирано забавяне по работата по случая. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Досъдебно производство е образувано срещу Румена М. от Севлиево, която около 10,30 часа на 6 януари нахлула и вилняла в класна стая на 2"а" клас. Разпрата се пренесла и в един от коридорите на СОУ "Васил Левски". Разярената жена нанесла удари с ръка и крак по лицето и долната част на тялото на Емилия Калоянова, която е старши учител в школото.

"Нападението и побоят са над длъжностно лице, при изпълнение на службните му задължения. На учителката е причина лека телесна повреда", поясниха от Апелативната прокуратура.

Разпити

Разследването е възложено на следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура - Габрово. Разпоредено е провеждането на разпити, включително и на малолетни лица, които са очевидци на извършеното деяние. Предстои да бъдат направени и разпознавания. Назначена е съдебно - медицинска експертиза за причинените телесни наранявания на пострадалата педагожка.
Действията по разследването се извършват под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини