Съболезнования от Борисов до Давутоглу заради атентата в Истанбул

Съболезнователна телеграма изпрати премиерът Бойко Борисов до своя турски колега Ахмет Давутоглу. Повод за траурната кореспонденция е атентатът в Истанбул, при който днес загинаха 11 души, а 15 бяха ранени.

„Моля да приемете от името на българското правителство и лично от мое име най-дълбоките ни съболезнования към семействата на загиналите в терористичния атентат днес в сърцето на Истанбул. България остро осъжда поредния удар на терористите в Република Турция. Солидарни сме с мъката за всички пострадали – турски и чуждестранни граждани, в този неоправдан акт на насилие. Бих искал да Ви уверя, че България е искрен съюзник на Турция както в рамките на НАТО, така и в справедливата борба на демократичните нации с тероризма“, пише Борисов.

„В този труден за Турция момент бих искал да Ви уверя в съпричастността на българския народ и да изразя най-дълбоки съболезнования към близките на загиналите и пострадалите. Тероризмът и насилието са неприемливи и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин. България остро осъжда всеки акт на насилие срещу невинни хора“, написа и президентът Росен Плевнелиев до Давутоглу.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини