Двама убиха с юмруци 18-годишно момче в центъра на Враца (обзор)

Двамата братя Десислав и Иван Петрови, известни във Враца с прякора Поничките, пребиха до смърт с юмруци 18-годишно момче. Убийството станало около 13 ч на ул. “Иванка Ботева” до Дома на науката и техниката в центъра на града. Теодор Йорданов предизвикал гнева на Поничките, като натиснал клаксона на колата си, докато те пресичали пред него пеша. “Тримата не се познавали. По данни на очевидци свадата между тях възникнала, когато братята минавали по пътното платно и чули сигнал от старо ауди, шофирано от момчето. След размяна на реплики за правилника на движението последвал побой, а по-късно момчето починало”, каза говорителят на полицията във Враца Красимир Василев.

Жертвата издъхнала в местната болница, където я закарали с линейка. Тя пристигнала за 5 минути, след като била повикана по тел. 112 от свидетели на трагичния инцидент. На местопрестъплението се озовала незабавно и патрулка с униформени.

“След бързи заградителни мероприятия единият от братята е задържан в районното управление, а малко по-късно там е приведен и другият”, добави полицейският говорител. Уличените в престъплението са на 34 и 36 години.

“Момчето пътуваше с приятелка. Смъкнаха го от колата, единият го хвана за ръцете, а другият го заудря с юмруци в лицето. Повикахме ченгета. Когато дойдоха, то лежеше на земята и едва дишаше - спомни си очевидец. - Ченгетата се разтичаха и след малко хванали по-малкия брат Иван.” По-големият брат избягал, но бил обявен за издирване и след няколко часа сам се явил в местното РПУ с адвокат, допълни източник от полицията. Десислав бил регистриран за кражби и шофиране след употреба на алкохол.

От окръжната прокуратура съобщиха, че незабавно е разпоредено разследване, извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са 12 свидетели и разпитите ще продължат през следващите дни пред съдия. Назначена е съдебномедицинска експертиза, иззети са записи на случилото се, направени от минувачи. Назначена е видеотехническа експертиза.

Очевидец:

Никой не

се намеси

“Бях на 50 метра и видях как няколко души гледат, а един бие момчето. Никой не се намеси да го спаси или да попречи на биячите. Когато се приближих, видях, че то лежи, а приятелката му пищи и плаче.” Това разказа вчера пред “Труд” пряк свидетел на убийството в центъра на Враца. – Аз питах какво става и ми казаха, че момчето щяло да блъсне двама пешеходци и после се псували. Наблизо има кантора на нотариус и други офиси. Оттам излязоха хора, донесоха вода да го заливат. Опитахме се да спрем коли да го карат до болницата - тя е съвсем близо, ама никой не щеше да го качи”, добави очевидецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право