Двама братя плащат глоби по 5000 лв. за клевета на селски кмет

Бившият кмет на петричкото село Габрене Евтим Николов спечели дело за обида и клевета срещу двама братя, негови съселяни. Веселин и Димитър Харизанови ще платят по 5000 лева глоба, след като се държали невъздържано и обиждали селския управник.

Осъдените отправили обиди и клевети, с което унизили честта и достойнството на тогавашния управник, следобед на 26 юни 2013 година с участието си в телевизионно предаване. То е излъчено четири дни по-късно.В ефир Веселин казал, че кметът Евтим Николов е „гад и кмет убиец е този гад”. После повторил, че управникът е „кмет убиец”. За първата реплика е наказан с 3000 лева, а за втората – с 5000 лева. Наложена му е по-тежката санкция, която е придружена и с „обществено порицание” - поставяне на съобщение на определените за това места в сградата на кметството в Габрене.

Димитър Харизанов пък е нарекъл тогавашния кмет „разтура, интригант и луд”, за което е отнесъл глоба от 3000 лв. Не спрял дотук, а казал, че е „кмет убиец”, за което е санкциониран с 5000 лв. И той е наказан с по-солената от двете глоби . Решението на съда не подлежи на обжалване,защото е потвърдено от окръжен съд Благоевград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право