Обявиха сина на Ценко Чоков за общодържавно издирване

Мартин Чоков, синът на скандалния кмет на село Галиче, е обявен за общодържавно издирване, съобщиха за Нова телевизия от прокуратурата във Враца.

Снощи Мартин е бил разпитан и освободен от полицаите в Бяла Слатина заради побоя. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Днес на него е трябвало да му бъдат снети обяснения от прокурор, но не е открит на адреса му.

Битият Радослав в подал жалба в прокуратурата. Направена му е експертиза и от съдебен лекар. Близките му заявиха, че се страхуват от фамилия Чокови, но ще водят дела и искат наказание. Ще сезират и главния прокурор.

Мартин и Спас Чокови бяха задържани, разпитани и след това освободени заради побой над двама мъже в заведение в Бяла Слатина.

Противоречията

Пострадали са двама души - единият е откаран в тежко състояние в местната болница. 29-годишният Мариян Николов. Появиха се твърдения, че Ценко Чоков е бил на свиждане на Мариян в болницата. И че го е посъветвал да мълчи.

Констатацията на лекарите за побой обаче се разминава с показанията на пострадалия Мариан пред съдия. На разпита той казал, че е паднал. Затова и на този етап е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

И пред „Нова тв” Мариян отрече да е бил бит. И вторият пострадал - общински съветник от АБВ, всъщност не бил пострадал, твърдят близките му.

Коментари

Задължително поле