Задържаха дирен за серия измами мним служител на МВР

Обявен преди ден за издирване извършител на серия измами във Велико Търново е задържан на територията на Варна. 31-годишният Пламен Петков е спипан след публикации в медиите за извършените от мошеника злодеяния.

Той бе търсен, след като криминалистите от старата столица бяха засипани с жалби от потърпевши, които мъжът е завлякъл с различни суми от 200 до 2000 лева. Изкусният измамник влизал в ролята на проспериращ бизнесмен, както и на служител от МВР и ДАНС. Искал парите като капаро за уреждане на работа, на търгове, за отпускане на нисколихвени банкови заеми, както и за доставка на автомобили на изгодни цени.

Последно Петков се подвизавал в девическия манастир „Света Троица” край Велико Търново. Пред монахините той заявил, че е полицай под прикритие и трябва да бъде подслонен в светата обител, докато изпълнява мисията си. Мъжът обаче се опитал да измами и калугерките с обещание за доставка на кола. Игуменката обаче се усъмнила и алармирала полицията. Униформени обградили манастира, но извършителят на престъпления успял да се изплъзне.

След като бе разгласено от медиите, че Пламен Петков се издирва, десетки граждани го разпознали от снимката и описанието . Потърпевши търновци загряли телефоните на полицията в надпревара да дават показания за търсеното лице. Криминалистите благодарят на всички граждани, които откликнали на апела за съпричастност и изявили желание да съдействат за установяване местонахождението на Пламен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право