Врачани препречиха входа към съда на Поничките

Съученици и приятели на убития Тодор окупираха Съдебната палата във Враца, и не пускаха двамата братя, пребили го до смърт, да влязат вътре, предадоха Зов и Трибали.

На мястото се е струпала полиция и съдебна охрана. В 15:30 часа трябваше да започне мярката на Иван и Десислав Дамянови. В крайна сметка двамата, по прякор Поничките, влязоха вътре и обвинението им вече се гледа от състав на Врачански окръжен съд. Искът бе внесен днес по обяд.

Обвинението променено на най-тежкато

Към 14:30 часа приятели и съученици на убитото момче се събраха на протест спонтанно, за да чакат решението на съда дали да остави Десислав и Иван Дамянови в ареста, задето във вторник пребиха до смърт 18-годишното момче.

Аутопсия

По думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба.

За промененото обвинение

„За първите 24 часа нямаше достатъчно доказателства и това е причината първоначално да се даде от прокурора обосновка за непредумишлено убийство. Следват нови доказателства и вече обвинението е преквалифицирано. Ясно е доказано, че Тодор е носил е бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. Двамата братя също имат травми по тях. Констатирани да разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания”, добави Арнаудова пред Нова тв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини