България срещу Македония на 29 март

Приятелският мач Македония - България е потвърден. Националите ще гостуват на стадион „Филип Втори“ в Скопие на 29 март. Шест дни по-рано нашият съперник има друга проверка навън срещу Словения. Момчетата на селекционера Ивайло Петев също трябва да имат спаринг, но не е ясно срещу кого.

Тази седмица треньорът обяви, че се водят преговори за контрола срещу Португалия в Лисабон. Тя обаче не е сигурна. Датите на ФИФА за приятелски мачове са в периода между 21 и 29 март. Засега португалците не са обявили сигурна проверка по това време. Треньорът им Фернандо Сантуш още избира подходящи съперници в хода на подготовката за европейското през лятото, където Кристиано Роналдо и компания са в група с Исландия, Австрия и Унгария.

Македонският селекционер Игор Ангеловски твърди пред официалния сайт на федерацията: „Много съм доволен, че успяхме да организираме силни приятелски мачове срещу Словения на чужд терен и срещу България на наша земя. Словенците са много качествен отбор. Резултатите през последните години и баражът срещу Украйна за Евро 2016 показват техния напредък. Същото важи и за българите. Мачът срещу тях ще бъде друг много важен тест за нас.“

Предстоящата контрола в Скопие ще бъде седми приятелски двубой между България и Македония. Съседите имат две победи, като втората е в последната среща на 14 август 2013 г. Тогава нашите с треньор Любослав Пенев паднаха с 0:2 пред 4000 зрители на стадион „Филип Втори“ след голове в 83-тата и 86-ата минута на Агим Ибраими (дузпа) и Александър Трайковски. Нашите са печелили три от шестте двубоя досега, като един от тях е в Скопие - 1:0 с попадение на Мартин Петров на 1 март 2006 г. със селекционер Христо Стоичков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ