Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Бургазлийка спечели първо място

Медици: Психиатриите се превърнаха принудително в социални домове 2/3 от хората с психични проблеми не се лекуват от страх, че обществото ще ги отхвърли

Майката на Тодор: Братята лъжат, само един човек се опита да му помогне. Как на третия ден се появиха 28 удара по тялото му?

„Не знам с каква съвест тези хора казват, че са се опитали да помогнат на Тодор. След като той падна, само един човек се опита да му помогне, за съжаление не му знам името. Той каза, че ако до 5 минути не дойде линейката, няма да може да направи нищо“. Това заяви майката на пребития до смърт в центъра на Враца 18-годишен ученик Тодор пред бТВ. По думите на майката Цецка Йорданова, която е била на място, само този човек и Грета – приятелката на Тодор, са му помагали. Заснето е само това, не е заснето как братята му помагат, допълва и братът Ивайло.

Както Труд писа, вчера, след като стана ясно, че съдът пусна двамата братя – Десислав и Иван Дамянови под домашен арест, по-големият – Десислав, заяви, че се е опитал да помогне на момчето.

От тук нататък каузата на семейството е да има справедливи присъди и да се направи закон, който да спира убийците.

Причината за смъртта

Той просто падна, сигурно е събирал сили, докато пристигна, каза майката. По думите й той е имал аритмия, но не и сърдечни проблеми. не е пил хапчета. Ивайло допълва, че с Тодор са ходили при едни от най-добрите лекари педи 3 години, защото момчето се готвело за състазение по таекуондо. Специалистите му казали, че има нужда от почивка. От тогава до последно той не е имал проблем, убеден е братът.

Както Труд писа, при направената аутопсия патоанатомите се усъмнили, че Тодор е имал сърдечни проблеми, може да е прекарал наскоро микроинфаркт.

Справедливо наказание

„Искрено се надяваме това да стане – за да няма повече такива случаи на убити деца. Ние за това живеем оттук нататък. Нека да се опитаме да няма повече убийства на деца“, заяви майката. Според Ивайло трябва да има по-строг закон, от който хората да се страхуват. „Преди да удариш, да се замислиш. Как така ще удряме, каква е тая саморазправа?“, попита момчето. 

На третия ден се появиха 28 удара

На третия ден се появиха 28 удара, а първоначално казваха друго. Лично баща му го е видял, недоумява майката на Тодор. „Цялото дете беше посинено. Как братята могат да кажат, че не са го ударили нито веднъж“, пита Емил. Ако патологът си беше свършил съвестно работата и не беше казал, че няма нито един удар, досега щяхме да си приберем детето. Пети ден го чакаме, казаха родителите.

За бокса

Чух го да казва, че е пресичал. Хора, не е пресичал. Вървели са по платното. Той ги е изчакал и после им е свирнал с клаксона, казва Ивайло.

За бокса той също каза, че носи такъв в себе си. Той не е знаел, че Тодор е имал бокс, разбрал, след като се е доказало, че действително момчето е извадило такъв.

За финансовите проблеми

Семейството разказа, че наскоро са били изправени пред сериозни финансови трудности. Ивайло отказа да уточни какви. „Едно лошо никога не идва само. Точно преди да се случи това, преживяхме други неща, които мислехме, че са гадни. Хора, които не знаеха, че имаме финансови трудности, се обадиха от Франция и желаеха да ни помогнат“, каза момчето.

Сметката е в „Прокредит банк България” ЕАД: BG41PRCB92301039643716

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.