Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Испанци спасиха с надуваема лодка българските полярници от внезапна буря

Група от осем български полярници, благодарение на опита на испанските моряци, е успяла да достигне кораба „Есперидес” с надуваема лодка „Зодиак“ по време на внезапна снежна буря, силно вълнение и обилен ледоход.

За това информира ръководителят на 24-та Антарктическа експедиция проф. Христо Пимпирев по сателитен телефон, съобщиха от Българския антарктически съюз, предаде БГНЕС.

След успешно изпълнени задачи от базата ни „Св. Климент Охридски” отпътуват художничката Ганка Павлова, която изографиса иконостаса на параклиса „Св. Иван Рилски”, репортерът от БНТ Цветелина Атанасова, фотографите Божил Василев и Иглика Трифонова, която е вицепрезидент на Международната асоциация на младите изследователи на Антарктика.

Базата напуска и геодезичният екип – доц. Борислав Александров и гл. ас. Юри Цановски от УАСГ и полк. Петър Данчев и кап. Георги Михайлов от Топографската служба на Министерството на отбраната.

Геодезистите са успели с помощта на дрон да заснемат недостъпни участъци на о-в Ливингстън, което ще помогне за създаването на прецизна топографска карта.

Корабът ще отведе групата до съседния остров Кинг Джордж. Там те ще се срещнат с последната група, която замина от София на 12 януари, и ще продължат със самолет за Пунта Аренас в Чили.

От института съобщават още, че геолозите д-р Камен Бонев и асистентите Дочо Дочев и Стефан Велев от Геолого-Географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” провеждат изследвания в отдалечен район с интересни скални разкрития, където вече четвърта нощ спят в палатка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.