Кметът на Шумен с ултиматум, влак престоя 3 часа заради липса на ток

С падането на температурите те стават още по-крехки и се трошат като клечки. Заради опасността от падащи клони и нуждата от почистване на училищните дворове, в понеделник всички школа в града и селата на общината ще бъдат във ваканция.

Това бе решено по време на заседание на щаба по бедствия в неделя в община Шумен под ръководството на кмета Любомир Христов/ГЕРБ/. Понеделникът обаче, остава работен за учителите и персонала. Те ще бъдат предупредени да дойдат в спортно облекло, за да се включат в разчистване на бедствието.

Градоначалникът даде и двуседмичен срок на кабелните оператори в Шумен да свалят кабелите си, които са окачили неправомерно по стълбовете за улично осветление.

Без ток

15 стълба в Шумен са изтръгнати от основите им под тежестта на обледените кабели. На места е прекъснато електрозахранването. Има опасност цели райони в града да останат без ток. Христов устно разпореди на всички кабелни и интернет оператори, които безразборно и незаконно са поставили кабели на стълбовете, да ги отстранят в срок до 15 дни. В противен случай общината ще ги премахне и по съдебен ред ще си търси щетите.

3 часа на студа

В снежното бедствие бързият влак от Варна за София е престоял близо 3 часа преди жп.спирката на шуменското село Мадара. Причината е била в липса на контактна мрежа.

36 села в област Шумен са с прекъснато електрозахранване заради прекъснати далекопроводи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини