Свидетелят срещу Галеви Пламен Миланов и счетоводителката му се задушили от въглероден оксид

Дупнишкият таксиметров превозвач и бизнесмен Пламен Миланов (49 г.), основен свидетел срещу Братя Галеви, и счетоводителката му Теодора Димитрова (35 г.), чиито тела бяха открити в офиса на фирмата им на 30 декември м. г. вечерта, са се задушили от въглероден оксид, съобщиха от софийската апелативна прокуратура вчера. Това сочат резултатите от назначената съдебно-медицинска експертиза.

"Смъртта и на двамата се дължи на остро отравяне с въглероден оксид, който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ или други горивни средства. Установено е наличие на карбоксихемоглобин в кръвта на жертвите. Характерно при това остро отравяне е, че пострадалите от него не могат да излязат на чист въздух или да спрат източника, отделящ отровния газ, поради свързването на СО с миоглобина (мускулатурата), установили експертите.

Наблюдаващият прокурор Бисер Любенов каза за "Труд" вчера, че е имало включен бензинов агрегат към отоплителната система на помещението. Устройството е прибрано като веществено доказателство по досъдебното производство. В Дупница обаче все още вървят коментари дали точно това е причинило смъртта на двамата, които са били заключени в офиса. И защо в сградата, където има и психолаборатория, собственост на Миланов, е била без ток. Не го е плащал, правил е икономии и т. н. Очакват се и резултатите от химическата експертиза, след което ще бъде назначена и комплексна такава, която да определи окончателно причината за смъртта, се казва в съобщението на Апелативна прокуратура-София от вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право