Гледат националите в Бразилия заради Роналдо

Играта на националния тим на България ще бъде видяна на живо и в Бразилия, след като и местен тв канал е проявил интерес и ще излъчва контролата срещу Португалия. Мачът срещу Кристиано Роналдо и компания на практика е сигурен за края на март.

Проверката ще е на 28 или 29 март в Лисабон, а причина за интереса от Южна Америка е именно участието на мегазвездата от „Реал“ в мача.

Другият вариант за контрола на българите на датите на ФИФА за края на март бе Испания. И в двата случая БФС не чака никакви приходи от двубоя като хонорар, но се надява на пари от тв права. Защото интерес за предаване на проверката има не само в Бразилия, а и в няколко страни от Европа.

Това ще е първият случай, в който националният ни отбор ще се изправи срещу една от двете мегазвезди на световния футбол, доминиращи играта в последното десетилетие.

Месец по-рано България ще гостува на Македония в Скопие за друга контрола, а в края на май се очаква да участваме на турнира „Кирин Къп“ в Япония.

Така възможностите за проверки преди есенния старт на световните квалификации ще бъдат запълнени, което е позитивна промяна в сравнение с 2015-а, когато тимът на селекционера Ивайло Петев пропусна възможности за контроли на официални дати.

Мачът в Лисабон би бил най-престижната ни среща извън квалификации от 4 години.

През 2012-а победихме Холандия в контрола в Амстердам с 2:1, а тогава „лалетата“ бяха №5 в ранглистата на ФИФА. Сега португалците са актуален номер 7.

Суперзвездата Роналдо е рекордьор по мачове и голове за националния тим - 123 двубоя и 55 попадения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ