Стрелча трети ден на бунт срещу екскмета, обвинен в изнасилване на ученичка

Жителите на Стрелча отново излязоха на протест срещу бившия кмет Иван Евстатиев, обвинен, че насилвал 16-годишна ученичка. Той е разследван за сексуално посегателство и привеждане в безпомощно състояние на непълнолетното момиче.

Както „Труд” писа въпреки уверението от полицията, че върху 16-годишната ученичка няма видими следи от насилие, хората готвят линч за бившия кмет и настоящ общински съветник, ако той бъде освободен от ареста.

В третия ден на протест в Стрелча те бяха категорични, че не го искат в града, тъй като там няма място за развратници.

Местните са шокирани и настояват за най-голямото наказание за стореното и за справедливо разследване, за да не се замаже случаят.

Те подчертаха, че пострадалата ученичка не е разхайтено момиче, а скромно и умно дете, отличничка в училище.

Когато го избрахме за кмет, много му вярвахме, има дар слово, умее да омайва хората и може би и нея нещо я е омаял. Той си знае какви черни мисли е имал, каза пред bTV местна жителка.

Отдавна се е стремял да се доближи до нея, за да й спечели доверието. Не е мислела, че той може да й посегне, каза и близък на момичето от Стрелча.

Последно Иван Евстатиев е работил към висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. Евстатиев бил административен директор на центъра в Пазарджик. Изкарал три месеца и договорът му бил прекратен няколко дни преди инцидента с момичето.

„Той няма достъп до студентките, има си директор по учебната работа, където се движат тези учебни процеси. Отговаряше за чистачките, поддръжката, ремонтите”, уточни Димитър Димитров, ректор на висше училище по агробизнес и развитие на регионите.

Съучениците на пострадалото момиче също разказаха, че момичето е вярвало на Евстатиев.

„Тя е слънчево и доверчиво момиче, умна и добра. Искам той да си получи наказанието”, каза една от съученичките на пострадалото момиче.

Най-добрият приятел на потърпевшата ученичка заяви, че след случилото се никой не я е виждал и не е говорил с нея и с нейните родители. „Дано да се оправи. Доверила му се е”, каза момчето.

Евстатиев е преподавател в университет, представяте ли си да посегне на студентка, запита друг местен жител.

В сряда Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия, за да отнеме почетното гражданство на Иван Евстатиев. Родителите на потърпевшото момиче засега отказват всякакъв контакт с медиите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини