Рецидивист с 22 присъди в ареста за грабеж и изнасилване

Хасковският окръжен съд остави в ареста рецидивиста Димо Деянов(44 г.) по обвинението, че е ограбил и изнасилил 64-годишната Тодорка Македова. Заседанието приключи малко преди 18 часа във вторник.

Според разследващите през нощта на 14-ти срещу 15-ти т.м. Димо влязъл в къщата на 64-годишната си жертва в квартал "Болярово". Димо започнал да бие жената с юмруци по главата и я изнасилил. Пострадалата викала за помощ. Рецидивистът й поискал пари, но понеже тя не му ги предала, продължил да я удря в лицето. След това взел чантата й, в която имало 150 лева от пенсията на Тодорка и ги взел.

Самият Деянов отрича да е стори това. "Не се признавам за виновен. Съдите ме за престъпления, които съм извършил преди", заяви обвиняемият и поиска да бъде пуснат под гаранция.

Прокурорът Делчо Лавчев изтъкна, че Димо е осъждан 22 пъти, като 3 от влезлите му в сила наказания са в рамките на 6 месеца през 2015-а. Деянов излязъл от затвора на 30 декември м.г., след като изтърпял 4 месеца ефективно заради възпрепятстване на правосъдието.

"Налице е обосновано предположение, че именно това лице е извършило престъпленията, за които е обвинен. Ако му бъде наложена по-лека мярка. Той може да се укрие или да извърши друго престъпление", мотивира се съдия Анна Петкова за оставянето на обвиняемия в ареста. Ако вината му бъде доказана впоследствие, Димо Деянов може да отнесе от 5 до 15 г. затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право