Лозан Панов демонстративно си тръгна от ВСС заради новото лице на съвета

Председателят на ВКС Лозан Панов напусна демонстративно заседанието на ВСС. Причината - вчерашната изненадваща смяна на лицето на съвета - кадровиците решиха вместо Соня Найденова .

Панов заяви, че новоназначеният Димитър Узунов е човекът, върху когото са паднали най-сериозни съмнения, че е пратил есемеса на Бойко Борисов. Затова председателят на ВКС отказа да участва в заседанието, докато не се изчисти случаят и Димитър Узунов не представи разпечатка от телефона си.

Лозан Панов заяви още, че докато във ВСС има преобладаваща политическа квота, ще е нормално избраните магистрати да се отчитат на политици.

Хронологията

Точно преди седмица аферата с въпросния есемес разтърси заседанието на ВСС, на което се нищеше "Яневагейт". Тогава Панов получи съобщение от премиера с текст: „Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме“. Борисов отказа да разкрие кой му го е пратил, но после Яне Янев сам се осветли и каза, че той го е получил от човек от администрацията на ВСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини