Янаки Стоилов скастри Плевнелиев за отчета, похвали Попова

„В своя отчет президентът (Росен Плевнелиев – б.а.) обяви наличието на редица кризи, но пропусна две от най-важните – социалната и моралната”, заяви в кулоарите на парламента депутатът от БСП Янаки Стоилов. Коментарът му бе по повод годишния отчет на държавния глава и неговата заместничка, представен днес в сградата на „Дондуков“ 2

„В изявлението си вицепрезидентът Маргарита Попова правилно обърна внимание на кризата на социалната и правовата държава, за необходимостта от социална сигурност и сплотеност, които да осигурят стабилността в българското общество”, каза още Стоилов.

Според него отчетът е приличал повече на стартиране на вътрешнопартиен предизборен дебат, тъй като това е президентската двойка на ГЕРБ.

„В редица от оценките на президента и вицепрезидента имаше не просто различия, а противоположни позиции”, категоричен е Стоилов.

Депутатът подчерта, че българското общество в момента се нуждае преди всичко от нов модел - да се предложи програма на национално развитие, конструкция на целия икономически, социален и политически модел на основата на Конституцията. Той е на мнение, че целият свят, Европа и Балканите са в драматична нестабилност, която може да доведе до опасни за страната ни развития.

„Освен това не се говори за направеното от президента. С какво се е променил животът на българските граждани – дали те се чувстват по-добре и какви са причините за правилно споменатата от него криза на доверието към институциите?”, попита Янаки Стоилов и допълни, че това са сериозни въпроси, които бележат финала на този президентски мандат.

Коментари

Задължително поле