Кавга между съдия и прокурор в съдебна зала

Съдия Николай Младенов от Софийския градски съд подставя под съмнение действията на прокурорското спецзвено „Антикорупция“ и коментира, че то не се занимава с корупция, а с дреболии. Това съобщи вчера прокурор Климентина Паличева, която поддържа обвинение срещу съдия Евелин Драганов от Раднево за закана за убийство.

„Настоявам съдия Младенов да се оттегли от делото“, допълни прокурорката. След размисъл Младенов отвърна: „Ако държавното обвинение се е почувствало накърнено от това, че съм казал, че според обществените нагласи звеното „Антикорупция“ трябва да се занимава с корупция - аз си правя самоотвод.“
Кавгата между прокурорката и съдията избухна, след като той два пъти прекратява делото. По негово мнение прокуратурата допуснала грешки в обвинителния акт. След протести второинстанционният съд обаче настоява процесът да тръгне.

Съдия Евелин Драганов е обвинен, че се заканил да убие деловодителка от районния съд. През септември 2013 г. той замествал председателя на съда и към 10 ч. звъннал по телефона на Йовка Митева. Изкрещял й в слушалката: „Мръсна ку**о, ще ти счупя ръцете и краката... ти какво искаш, да сляза долу и да смачкам майка ти. Ще затрия целия ти род до последното семе.“ После допълнил: „Ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти и ще напълня устата ти с червеи.“

След словесната атака деловодителката се вцепенила от страх и избухнала в плач, твърди прокуратурата. „Искам да напусна работа и да се махна оттук“, казала Йовка на колегите си. Очаква се следващата седмица делото да бъде разпределено на нов съдия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право