"Ислямска държава" разпространи видео с атентаторите във Франция

"Ислямска държава" разпространи в интернет видеоклип, който според нея показва кадри и последни думи на девет от атентаторите на 13 ноември в Париж, когато те убиха 130 души, съобщи Ройтерс.

Агенцията прави уговорката, че не може да удостовери автентичността на видеоматериала. Френското външно министерство отказа коментар. Досега няма реакция и от офиса на френския премиер.

Видеото беше качено на официалния сайт на ИД и показва някои от нападателите, облечени в камуфлажни дрехи в пустинна местност преди атентатите в Париж.
"Това са последните изявления на деветте лъва на халифата, които бяха изпратени да поставят една цяла страна, Франция, на колене", казва говорител зад кадър.

Видеоматериалът показва и кадри с убийства на заложници, като сред екзекуторите са и някои от парижките атентатори.

На кадрите, заснети преди атентатите от 13 ноември, се вижда как атентаторите отрязват главите на няколко неидентифицирани заложници или ги застрелват, съобщи в електронното си издание лондонският вестник "Дейли телеграф".
Според вестника един от палачите е терористът Билал Хадфи, самовзривил се край парижкия стадион "Стад дьо Франс".

Сред показаните в 17-минутното видео е и терористът Сами Амимур, ликвидиран при полицейския щурм на завзетата от атентаторите парижка концертна зала "Батаклан".
"Който и да е в редиците на нашите врагове, той ще стане цел на нашите мечове", звучи заплашителният глас зад кадър във видеото, докато се появяват кадри от "Тауър бридж" и катедралата "Сейнт Пол" в Лондон.

Редят се кадри с ликовете на британския премиер Дейвид Камерън и спикера на Камарата на общините (парламента) Джон Бъркоу, като снимката на последния е изобразена като мишена за оптически прицел.

В края на миналата година Джон Кери обяви, че един от терористите на ИД е бил убит. Преди дни организацията потвърди за смъртта на Джон Джихадиста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят