Арестуваха 39-годишен с 254 390 кутии цигари в цистерна

Шофьор от Първомайско е арестуван за контрабанда на 254 390 кутии цигари, открити в цистерна за превоз на въглероден диоксид. За 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково е задържан в следствения арест Петър Хубенов.

Мобилна група от Митница-Пловдив спряла управляваната от Хубенов цистeрна на пункта Капитан Петко войвода. Това станало на влизане на превозното средство от Гърция в България. При сканирането на автомобила с рентген инспекторите установили несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

При извършения допълнително щателен контрол е установено, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателни уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата към резервоара на цистерната. След отварянето й е станало ясно, че в празния резервоар има тютюневи изделия - 254 390 стека папироси. От тях 199 460 кутии COOPER и 5 493 стека с R.G.D, всички без акцизен бандерол. Общото количество се равнява на близо 510 мастербокса - повече от товара на тир. Стойността на цигарите е 1 907 925 лв.

шофьорът на цистерната бил разпитан късно в сряда вечерта от дежурен хасковски окръжен съдия. Според информирани арестуваният Петър Хубенов е женен с 2 малки деца. До този момент не е бил осъждан, нито е имал криминални регистрации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право