Измамиха пенсионери с 6 500 лв.

6 500 лв. измъкнаха от двама възрастни от Разградско телефонни измамници прeз почивните дни. 74-годишна жена от кубратското село Бисерци е била заблудена по схемата за получаване на колет с пари.

За влизането на пратката у нас било платено мито, което трябвало да се даде на куриер от фирма, който щял да направи доставката до адреса на жената. Тя трябвало да му плати 7 000 лв. Хитреците ловко преметнали пенсионерката, че колетът е натъпкан с 50 000 евро и долари. Обаждането било от "племенник" от Франция и жената нямало как да не помогне. Въпросният куриер пристигнал на адреса и тя му дала 3 500 лв. Малко по-късно разбрала, че в колета няма някакви пари. 

С 3 000 лв. изгоря и 82-годишен мъж от Разград. При него мошениците използвали другата популярна схема за капариране на отоплителни радиатори, които били поръчани от близък. Възрастният мъж пуснал от терасата си плик със сумата, като мислел, че помага за сделка за 6 радиатора. Ден по-късно, след разговор с роднината, който нямал идея за покупката, разбрал, че е попаднал в мрежата на измамниците.

Коментари

Задължително поле