Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Проф. Стив Ханке: В Испания и Италия живеят по-мизерно от българите

България се нарежда на 13-о място през 2015 г. според изследване на най-нещастните икономики в света. Това показва анализа на Cato Institute, базиран на създадения от проф. Стив Ханке Индекс на нещастието (Misery Index), ползвайки данни за икономическото и социално развитие на страните от Economist Intelligence Unit.

Показателят се изчислява по следната формула – от сбора на нивото на безработица, инфлацията и лихвите по кредитите, се изважда реалният ръст на брутния вътрешен продукт.

Ситуацията у нас се подобрява поради постигнатата през миналата година дефлация, намаляването на безработицата и икономически растеж, който е сред най-високите в ЕС. С по-лоши показатели от нас от страните в ЕС са Гърция, Испания, Хърватия, Кипър, Португалия, Италия и Словения. Безработицата и лихвите у нас все още са на по-високи нива, отколкото в повечето страни от ЕС, показва анализът.

За трета поредна година Венецуела е най-нещастната икономически страна в света, показва Индексът на мизерията, съставен от проф. Стив Ханке.

През последната година индексът на мизерия на Венецуела скочи до небесата главно поради високата инфлация, достигайки 214,9 пункта при само 106,3 пункта през 2014 г.

Ситуацията в Украйна се влошава – страната вече е втора в света, след като през 2014 г. беше четвърта.

Разкъсваната от война Сирия не е включена в индекса, тъй като Ханке пресмята единствено данни за държавите, с които разполага EIU.

Държавите, при които индексът е над 20 точки, са „узрели за реформи”, споделя Ханке пред „Бизнесинсайдър”. От нея става ясно, че България се класира 13-а в Европа, с резултат от 11.8 точки.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.