Топ дестинациите, които да посетите през 2016 г.

Началото на новата година е идеално време за плануване на пътуване към някоя нова и екзотична дестинация. Туристическите агенти съветват да направите резервацията за почивката си отсега, без значение дали става дума за лятната ви отпуска, късната есен или дори коледните празници. Така ще ви излезе много по-евтино а и ще си подсигурите най-добрите оферти. Ето кои места е добре да посетите именно през 2016 г. според експертите в туристическия бранш.
Ако търсите по-близка дестинация сега е времето за посещаване на южната ни съседка, благодарение на големия брой оферти за почивка заради дълговата криза на страната. Остров Спецес не е толкова туристически като Миконос и Санторини, но това не означава, че е по-малко обаятелен. Тук има и много яхти, имения, луксозни хотели и скъпи бутици. През юли 2016 г. Мюнхен ще отпразнува 500-годишнина от Закона за чистотата на бирата (Райнхайтсгебот). Законът бил създаден от местните херцози, за да се прави разлика между това какво трябва да се включва в пивото и какво – не. Огромен бирен фестивал ще отбележи събитието. Унгарската столица Будапеща не е толкова скъпа, колкото други европейски дестинации, но за сметка на това безспорно е една от най-красивите столици на Стария континент. Градът впечатлява с уникална архитектура и богата история. Тук се намира и отличеният от Business Insider като най-добър хотел в Европа за годината Four Seasons Hotel Gresham Palace.Жирона, Испания

Старомодният град Жирона в Испания е наричан умалената версия на Барселона. Там се намира тазгодишният носител на титлата най-добър ресторант в света – El Celler de Can Roca. Разположението на града с богата средновековна история е перфектно – на един час път с кола от Барселона, от плажовете на Коста Брава и от ски курортите в Пиренеите.

Люцерн, Швейцария

Макар да не е известен колкото други швейцарски градове, Люцерн е място, което си заслужава да бъде посетено. Разположен е на северозападния бряг на езерото Люцерн. Представлява малко, спокойно градче с тесни и романтични калдаръмени улички. Един от емблематичните символи за града са покритите мостове, сред които най-известен е Капелбрюке.

Рейкявик, Исландия

Селските райони в Исландия притежават уникален дух. А столицата и най-голям град Рейкявик разполага с очарователна гама от цветни покриви и е чудесно място за фотографи. Освен това Рейкявик е известен като един от най-горещите центрове на нощен живот в Европа - предлага богат избор от интересни места за посещение за всякакви вкусове.

Санкт Петербург, Русия

Санкт Петербург е известен още като Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Градът бе отличен за най-добрата дестинация в Европа на тазгодишните награди World Travel Awards.

Киото, Япония

Киото е бил столица на Япония в продължение на 12 века, също така резиденция на Императора. Сега е седмият по големина град в страната и един от най-красивите. За втора поредна година Киото е определен за най-добър град в света от сайта Travel + Leisure. Градът е богат на история и дом на много забележителни храмове, пазари, паркове и градини.

Рио де Жанейро – райски плажове и безкрайно море

Рио де Жанейро ще бъде домакин на Олимпийските игри през август и съответно ще бъде една от най-посещаваните и дестинации това лято. Там се намират може би най-прекрасните плажове в света. Ако отидете не пропускайте да посетите някой от най-впечатляващите – остров Фианополис или Коста Верде. Представете си само палмите, кокосовите орехи навсякъде, мекия пясък и безкрайното море. В града има и много забележителности за разглеждане освен Исус Изкупителя, планината и незабравимата гледка на небосвода над селището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл