Планинар: Вървя по следите на Йети, снимката го доказва

Планинарят Стийв Бери твърди, че е тръгнал по истинските следи на Йети. Според него стъпките, които се виждат на снимка, заснета в Бутан, Хималаите, няма от какво друго да са оставени освен от мистериозния снежен човек. Те са по-големи от човешки и са заснети на планински склон, на който до момента не е стъпвал човешки крак.

Стъпките са в права линия, една пред друга, затова Бери смята, че няма как да са оставени от четириного животно. Той вярва, че следите са оставени от голямо създание, подобно на горила, която е вървяла много стабилно по стръмния, заскрежен склон.

"Въпреки че мечката би могла да върви на два крака, тя не може да остави толкова прецизни стъпки", твърди планинарят пред "Дейли мейл".

Местните хора обясняват, че Стийв Бери и екипът му действително са първите хора, стъпвали на мястото и няма как някой преди тях да остави следите си.

Един от тях твърди, че е виждал Иети, или Миго, както го наричат в Бутан, още преди 11 години.

По думите му съществото било напълно покрито с кафява козина, но имало човешки черти и било изправено на два крака. Той разказал, че стъпките на Миго се разпознават, тъй като докато върви то поставя единия си крак точно пред другия.

Зоологът Джон Даунс обаче поставя под съмнение твърденията за Стийв Бери. "Мисля, че шансовете тези стъпки да са на Йети, или изобщо на нещо интересно, са минимални. Със сигурност тези следи не са оставени от огромен двуног примат", казва зоологът.

Легендата за Йети очарова западния свят още през 1921, когато Кралското географско общество намира отпечатъци по време на експедияция и твърди, че са на "див човек от снеговете" или "снежен човек".

Оттогава се издирват доказателства за съществуването на подобно същество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл