Данъчни затвориха четири вериги от заведения за хранене в София

Пожар изпепели подпокривното пространство на сграда в София

Ангел Джамбазки и Мария Габриел откриха международната конференция „Западни Балкани“ (СНИМКИ)

42-годишен охранител издъхна след сбиване пред пловдивско заведение

Правителството прие разследването срещу главния прокурор и неговите заместници да се провежда от завеждащия инспектората на прокуратурата

Най-вероятната причина за взрива в цеха за биогаз е техническа неизправност Стабилно е състоянието на пострадалите

Спипаха старинни предмети в дома на 67-годишен от Пловдивско

Геймърите се появиха на спортни игри

Министър-председателят иска закон за партийната субсидия (ВИДЕО)

Нено Димов: Главният прокурор ще има задължението веднъж годишно да прави отчет пред парламента

Веганът Добрин спечели „Игри на волята“

Томас от „Игри на волята“ пред „Труд“: След предаването станах по-мил и земен

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ “Тракия“ (ВИДЕО)

„Ферари“ шампион в симулатора

Странен накит променя средновековната история Златната Орда определяла политиката на европейците през ХІІІ-ХІV в.

Сирийчета работят незаконно в заводи на Н&М и Next

Компаниите H&M и Next, които имат вериги от магазини за облекла по целия свят, са открили, че сирийски деца работят незаконно в заводи на техни доставчици в Турция, предаде Франс прес, като се позова на проучване на британската неправителствена организация „“Център за ресурси в областта на бизнеса и човешките права.

Сирийските деца са работели незаконно в два завода на доставчици на Next
в Турция и в един завод на доставчици нa H&M в южната ни съседка. Двете компании са предприели действия, след като са научили за незаконно работещите във фабриките сирийски деца.

Неправителствената организация е разпитала общо 28 компании и марки за облекла и е получила пълни отговори от 10 от тях.

Четири марки са посочили, че са открили, че бежанци са работели незаконно в заводите на доставчиците им през 2015 г.
Според доклада на организацията между 250 000 и 400 000 сирийски бежанци работят незаконно в Турция, което ги превръща в мишена за трафикантите.

От средата на януари по силата на нови турски закони, сирийските бежанци могат да получат разрешително за работа в шестте месеца, след като са получили статут на временен бежанец, предоставен им от имиграционните служби.

Същевременно неправителствената организация „Амнести интернешънъл“ посочи в свой доклад, че сирийските бежанки в Ливан са жертва на експлоатация и на сексуален тормоз, предаде Франс прес.

Според организацията 70% от сирийските бежанци в Ливан живеят под прага на бедността. Тези от тях, които получават помощи, са положени на строги ограничения, а средствата, дарявани на ООН за бежанците не могат да покрият нуждите им.

По данните на неправителствената организация бежанките са особено изложени на експлоатация, тъй като много от тях работят срещу мизерни заплати и плащат високи наеми. Някои са жертва на сексуален тормоз от шефовете, за които работят и дори от полицаи.

Независимо дали получават мизерни заплати, дали живеят в мръсни жилища, зле изолирани, пълни с плъхове, липсата на финансова стабилност, поражда огромни трудности за бежанките и насърчава хората на високи позиции да се възползват от тях, предупреждава Катрин Рамзей, представителка на „Амнести“.

Броят на сирийските бежанци в Ливан надхвърля 1 милион души, а в Турция – 2,2 милиона души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.