Граждани ръкопляскаха на съда заради оправдателна присъда на Масис

Граждани ръкопляскаха в препълнената зала на Варненския окръжен съд, както на защитното слово на Масис Бояджян , така и на оправдателната присъда , която му даде съдийският състав с председател Светлозар Георгиев.

Известният млад активист обжалва във вторник решението на ВРС, което му наложи административно наказание - Миналия четвъртък той простря мръсни и скъсани чорапи на президиума в зала "Пленарна", където предния ден протестира с лозунги по време на последното заседание на местния парламент.

След сигнал беше задържан и обвинен, че е поругал символи на държавната и местна власт- националния флаг и герба на Варна, защото направил снимки на прострените чорапи на техния фон. "Това е моят протест, съчетан с ирония. Исках да покажа колко са мръсни нашите политици.По-скоро обидих чорапите, като ги назовах с техните имена", каза Масис пред съда.Той подчерта, че обича Родината си и града, а българското знаме е винаги с него и през ум не му е минавало да го поругава. Съдийският състав го оправда, признавайки неговото конституционно право да протестира.

След съдебния процес Масис заяви пред медиите, че продължава със своите протести, а каузите, за които се бори, са - Морската градина без движение на автомобили в нея, и безопасността по пътищата.

Преди заседанието на съда варненци се събраха на площад "Независимост" с лозунги "Аз съм Масис" и простряха чорапи в знак на протест .срещу решението на ВРС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони