Внук подпали имота на дядо си, не му давали пари за ракия

22-годишен мъж от с.Бяла паланка бе задържан за умишлен палеж, извършен на 31 януари вечерта. Полицаите от участък "Запад" в Сливен разкрили извършителя за по-малко от денонощие - казаха от Областната дирекция на МВР.

Около 21 ч. в неделя младият мъж драснал клечката в къщата на собствения си дядо в близкото с.Градско. Въпреки намесата на пожарникарите, огънят направил на въглен 300 бали сено. Бързата им намеса спасила от унищожение дома на стареца. Оказало се, че палежът е предизвикан след семейна драма. Внукът живеел с родителите с в Бяла паланка. Майка му обаче напуснала семейството си заради системно пиянство и тормоз от бащата.

Жената се преместила да живее в родния си дом, при баща си в другото село. Синът й идвал от време на време да я навестява. При последното си посещение той отново поискал пари за ракия, но жената отказала. В яда си той решил да си отмъсти и подпалил сламата. Балите били наредени върху бетонова плоча, залепена за къщата. Огънят лумнал за минути. Подпалвачът избягал. По-късно служителите на реда го открили в Бяла паланка. Той направил пълни самопризнания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право