Кметът на Банско: Нужен е втори кабинков лифт

За поредна година туристите в Банско чакат на опашки, за да се качат в планината, а решение на проблема няма. Това каза Георги Икономов, кмет на Банско пред „Фокус”. Според него липсата на втори кабинков лифт продължава да пречи на развитието на туризма в региона, въпреки че сезонът за момента е добър. Икономов коментира и начините за развитие на Банско като туристическа дестинация, както и резултатите от скорошна класация, която обяви курорта за един от най-евтините в света.

„Банско има потенциал, но условията това нещо да се случи са две – изграждане на втора кабина и уплътняване на ски зоната с няколко възможни писти и лифтове, изграждане на модерна по-малка ски зона в Добринище, задържане на строителството, което вече е факт с новия общ устройствен план на общината, тоест не се разрешава усвояване на нови територии с цел разширяване на легловата база и тогава Банско би станал вече един много хармоничен курорт с леглова база, съответстваща на спортната инфраструктура”, обясни Икономов.

Той допълни, че сериозен интерес към Банско има от страна на гръцките, македонските, турските и българските туристи. Македония и България ще работят заедно, за да промотират общи туристически продукти и услуги пред далечни страни като Китай и Индия, съобщи Георги Икономов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес