Трафикант на бежанци в сандъци отива в затвора

Трафикант на 8 сирийски бежанци, натъпкани в дървени сандъци, отива в затвора за 1 г. и трябва да плати 1500 лв. глоба. Районният съд в Русе призна Т.А.С. за виновен, че на 29 юни м.г. се опитал да пренесе нелегално укритите чужденци в микробус "Мерцедес Спринтер" на Дунав мост. Присъдата може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град.

Напъханите по двама чужденци като в ковчези бяха открити при гранична проверка. Те обяснили, че шофьорът ги докарал в Русе, където престояли в апартамент. После ги натоварил в сандъците през нощта и се опитал да мине границата.

Дни след залавянето им сирийците се споразумяха с прокуратурата и бяха осъдени по на 6 месеца затвор условно и по 300 лв. глоба. После бяха върнати във временни центроне за настаняване в страната. Бусаджията твърдял, че само трябвало да транспортира натоварената стока и не знаел за нелегалните пътници.

М.г. на българо-румънската граница бяха задържани над 300 бежанци, сочи статистиката на Гранична полиция в Русе. Сред тях бяха засечени и активисти на Ислямска държава, прехвърляни по турски канал в България. Те престояват зад решетките, докато се изясни самоличността им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право