ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Съвет съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Германия предлага международно контролирана зона за сигурност в Северна Сирия

Булчинска рокля на Дженифър Лорънс със собствена хотелска стая

Хърватия влиза в битката за новия завод на „Фолксваген“

Арест след силна музика

Народът даде „Добър 3,56“ на българското образование

Българското образование едва получава „Добър“ според оценката на хората. Народът писа на образователната система 3,56, сочи проучване на Алфа Рисърч, поръчано от БНТ.

На въпроса „Кои са най-сериозните проблеми в образованието?“ участниците в допитването са давали по 3 отговора. С най-сериозна тежест са липсата на дисциплина с 64%, ниското заплащане на учителите с 40,4 и слабата мотивация на учениците с няколко десети по-малко. На четвърто място е прекалено честата промяна в учебниците, с близо два процента назад е прекалено обемният материал, а класираният на шесто място проблем е лоши учебници.

На въпроса „Очаквате ли, че след избора на нов министър ще има подобряване в училищното образование?“ 33,9% са отговорили с „Да“, но отговорите на 64,5% от запитаните са отрицателни.

Както Труд днес писа, кандидатурата на Меглена Кунева за наследник на освободения проф. Тодор Танев мина със 104 гласа, благодарение на тези депутати, които не влязоха в зала.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.