Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Бойко Борисов води делегацията на ГЕРБ на конгреса на ЕНП в Загреб

БСП иска 8 лева на глас партийна субсидия

Индустриален парк „Марково” привлича инвеститори в Пловдив

Нов индустриален проект ще развива град Пловдив в южна посока. Удобната и атрактивна за всякакъв тип производства локация на Околовръстен път-Пловдив беше избрана от „Галакси инвестмънт груп” за стартиране на проекта „Индустриален парк Марково”. По прогнози на експерти през тази година в района на Пловдив се очаква да стартират инвестиции за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. „Тези намерения показват потенциала за растеж на сектора и затова развиваме усилено индустриалния сегмент на пазара”, коментираха от инвестиционната компания.

Бъдещите инвеститори предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура и са във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. „Индустриален парк Марково” ще предложи парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Теренът с големина 158 000 кв. м се намира в южната част на града, на 14 км, с лесен достъп до автомагистрала „Тракия” и на по-малко от 2 км от митница Пловдив. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Първите продажби на терени вече са факт.

Развитието на „Индустриална зона Марково” е от изключително значение за нарастването на индустриалния облик на южната част на град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община „Марица”. През последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Област Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура, което подпомага процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.