Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Индустриален парк „Марково” привлича инвеститори в Пловдив

Нов индустриален проект ще развива град Пловдив в южна посока. Удобната и атрактивна за всякакъв тип производства локация на Околовръстен път-Пловдив беше избрана от „Галакси инвестмънт груп” за стартиране на проекта „Индустриален парк Марково”. По прогнози на експерти през тази година в района на Пловдив се очаква да стартират инвестиции за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. „Тези намерения показват потенциала за растеж на сектора и затова развиваме усилено индустриалния сегмент на пазара”, коментираха от инвестиционната компания.

Бъдещите инвеститори предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура и са във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. „Индустриален парк Марково” ще предложи парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Теренът с големина 158 000 кв. м се намира в южната част на града, на 14 км, с лесен достъп до автомагистрала „Тракия” и на по-малко от 2 км от митница Пловдив. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Първите продажби на терени вече са факт.

Развитието на „Индустриална зона Марково” е от изключително значение за нарастването на индустриалния облик на южната част на град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община „Марица”. През последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Област Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура, което подпомага процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.