На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия Лекувани са над 100 000 пациенти в 35 различни държави

Родители алармират: Охранител на училищен автобус обижда и бие деца

САЩ може да изгубят война срещу Русия Иран и КНДР са новите заплахи

Свалят цените на горивата с нови мерки Фирмите от сектора ще продължат да работят с минимална печалба

Бутонът за бдителност във влака-убиец на Хитрино бил включен

Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Индустриален парк „Марково” привлича инвеститори в Пловдив

Нов индустриален проект ще развива град Пловдив в южна посока. Удобната и атрактивна за всякакъв тип производства локация на Околовръстен път-Пловдив беше избрана от „Галакси инвестмънт груп” за стартиране на проекта „Индустриален парк Марково”. По прогнози на експерти през тази година в района на Пловдив се очаква да стартират инвестиции за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. „Тези намерения показват потенциала за растеж на сектора и затова развиваме усилено индустриалния сегмент на пазара”, коментираха от инвестиционната компания.

Бъдещите инвеститори предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура и са във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. „Индустриален парк Марково” ще предложи парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Теренът с големина 158 000 кв. м се намира в южната част на града, на 14 км, с лесен достъп до автомагистрала „Тракия” и на по-малко от 2 км от митница Пловдив. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Първите продажби на терени вече са факт.

Развитието на „Индустриална зона Марково” е от изключително значение за нарастването на индустриалния облик на южната част на град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община „Марица”. През последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Област Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура, което подпомага процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.