Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Гледат мярката за неотклонение на екскмета на Стрелча в болницата в Пазарджик

По разпореждане на Районен съд-Панагюрище делото за искането за изменение на мярката за неотклонение “задържане под стража” на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев ще се гледа в петък от 14.15 часа в отделението по неврология на МБАЛ “Пазарджик”, където той е настанен, съобщаваха в четвъртък от Апелативна прокуратура–Пловдив.

Заседанието на съда ще се проведе в бившата Окръжна болница по разпореждане на съдията-докладчик по делото Диана Стателова. Искането за промяна на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев в по-лека бе внесено в Районна прокуратура-Пазарджик от адвокат Ташкена Колчева.

Тя е получила пълномощно да защитава екскмета на Стрелча и Пазарджик от сина му Борис Евстатиев и брат му Динчо Евстатиев вместо досегашните му двама адвокати Петър Горчев и Стоян Парпулов, чиито правомощия са отнети. Това е станало, след като Иван Евстатиев получи исхемичен мозъчен инсулт в лявата хемисфера в Пазарджишкия затвор и на 29 януари бе преместен от ареста в болницата.

Държавен обвинител по делото ще е Пламен Пантев от Пазарджишката районна прокуратура, тъй като двамата районни прокурори от Панагюрище са направили самоотвод.

Адвокат Ташкена Колчева призова и съдията докладчик по делото Диана Стателова да си направи също самоотвод. Мотивът е, че магистърката от Стрелча имала близки и приятелски отношения със семейството на 16-годишното момиче, заради което Евстатиев е обвинен в изнасилване.

Искането на защитата на екскмета е мярката му да бъде променена в парична гаранция с оглед на влошеното му здравословно състояние. Делото в МБАЛ-Пазарджик ще бъде при закрити врати, както бе гледано в Панагюрище и Пловдив, но въпреки това десетки жители на Стрелча се организират за пътуване до областния град, за да декларират за пореден път своята позиция с искане за справедлив процес срещу бившия си кмет изнасилвач.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете