ТИР в насрещното е причината за катастрофата с български учители в Македония, твърди шофьорът

Товарен автомобил, навлязъл в насрещната лента за движение, е станал причина за катастрофата с автобуса, превзовал 43 български учители, връщали се от семниар в Охрид.

Това разказа шофьорът на автобуса Любомир Лазаров (38г.) от дупнишкото с. Слатино, предаде бТВ.

Както Труд писа, автобусът се обърна вторник вечерта край Крива паланка, като ранени бяха 7 човека. На общо 21 е оказана помощ в центъра в Крива паланка. , а вчера се чуваха различни версии - от това, че водачът е карал бързо, до това, че е заспал.

Лазаров е шофирал автобуса на дупнишката фирма "Мегатранс", който се преобърна в дере на 2 февруари по пътя между Ранковци и Крива паланка в Македония. Пътуването е организирано от туроператорската фирма "Географски свят", които наели за превозвач дупнишката транспортна фирма "Мегатранс”.

Задната част на автобуса паднала в канавката

„Там е фактически малко по-тесен участъкът и забелязах, че срещу мен тирът караше в моето платно. Имах чувството, че разминавах на тира с четири пръста разстояние от автобуса и инстинктивно мръднах надясно завих. Върнах автобуса на платното, задницата пада в канавката ли какво там и се опитах да го изкарам пак на платното, но в един момент задницата се свлече повече и вече целия автобус тръгна на долу и нямаше как да го изкарам на пътя”, разказва Лазаров

Шофьорът на автобуса е категоричен, че той е бил в изправност и добави, че познава добре пътя.

Собственикът на дупнишката фирма "Мегатранс" Кирил Илков днес не беше в офиса на фирмата си в с. Червен бряг, община Дупница. Негови колеги казаха, че спешно е заминал за Крива паланка заради инцидента, предаде бТВ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини