Пияният, ранил лекар в Пловдив, се размина с условна присъда от 11 месеца

Пловдивският районен съд осъди в петък по бързата процедура 51-годишният Димитър Мичков от Димитровград на 11 месеца условно лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок за това, че рани с нож 26-годишния лекар от ЦСМП (Центъра за спешна медицинска помощ) д-р Лъчезар Василев.

Мичков бе признат за виновен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист, което е престъпление по чл. 131 ал. 2 от НК, след като разряза с нож лявата ръка на лекаря, който му спаси живота на 3 февруари сутринта. Тогава д-р Василев и колегите му намериха Димитър Мичков в безпомощно състояние легнал на релсите в района на Централна жп гара-Пловдив, а взетата проба с уред "Алкотест дрегер" отчете над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Димитър Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ "Свети Георги", за да се провери здравословното му състояние, но в асансьора на лечебното заведение, обвиняемият извадил изненадващо кухненски нож от раницата си и с него наранил придружаващия го лекар.

Между подсъдимия Димитър Мичков и Районна прокуратура-Пловдив се сключи споразумение, което беше одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право