Лола ди Мола - Шик и резил в Ел Ей

Роклята е задължителното облекло, което трябва да има една дама. Точка! Казала го е Коко Шанел - една от най- великите в света на модата. Но както бихме го перифразирали у нас: „ То само роклята не стига, трябва и акъл да имаш!“

Да проверим колко от второто показаха някои от известните дами на тазгодишните награди на актьорската гилдия в Лос Анджелис.

Джулиан Мур бе избрала рокля на Givenchy в тревисто зелено, заради която получи и похвали и многобройни критики. Била много подходяща за цвета на косата й, била с оригинална кройка...Освен оправдания за червения килим блясък не виждам нищо хубаво в модела на дрехата, избран от актрисата. Ужасната форма на деколтето оставя впечатление за набързо решение на проблема с липсваща горна част, към която нескопосано и с безопасна игла е закрепена провисналата фуста.

Също в зелено, този път в милитъри оттенък бе и тоалетът на Ева Лонгория. Безумие е миньонче като нея да избере мотиви, които допълнително скъсяват силуета. Прекалено деколтираното дантелено- мрежесто творение на Julien MacDonald направи лоша услуга на обикновено елегантната Лонгория. На снимката е като прорастнал екземпляр от храстовидния бордюр, няма и едно червилце в ярък цвят да ни помогне в разпознаването.

Роклята Gucci на Никол Кидман бе един от признатите за най- лоши тоалети на вечерта. Цветове, които не подкрепят студената красота на австралийката, модел с изобилие от блестяща материя и волани, който дори не загатва стройната фигура на актрисата. Седемдесетарската небрежност на роклята е много неподходяща за събития на червения килим, а безумното съчетание със зелено колие и многобройни пръстени е като пътуване до планетата на безвкусицата.

Изненадващ бе и изборът на Сола Бамис, на границата между елегантността и кича. Необичайно яркият цвят- далеч дискретността гарантира внимание, но моделът на Lola Wusu
е „изял главата“ на актрисата. За съжаление може само да регистрираме нападението от огромно хищно насекомо, мимикрирало в неуместна панделка. И ми иде да викна и запея- „като волна пеперуда тя лети от цвят на цвят“!

Приянка Чопра „завладява“ с цикламено червило и рокля, достойна за майско тържество в провинциално школо. Изрязана дантела в бяло и циклама на Monique L'huillier, съчетана с изобилие от кремав тюл са визия, позната от години по нашите географски ширини.

Една от най- обсъжданите рокли на вечерта бе тази на Бри Ларсон. Творението на Atelier Versace в син пастел и екстравагантен стил, актрисата бе съчетала с учудващо консервативна прическа. Асиметричните набори, разрези и сребристи свързващи въженца могат да бъдат определени като всичко друго, но не и елегантно интересни. Червената пътечка на гала вечерта не е подходяща за подобни яхтено- вахтени изпълнения.

Русокосата красавица от “Mad Men” Джануари Джонс се бе пременила като гост на сватбено тържество в тоалет на Schiaparelli. Пастелния нюанс на синьото и излишното количество тънка материя увита като корабни въжета около раменете на актрисата, не могат да бъдат спасителния пояс за неподходящо безгрижната рокля.

Друга наша любимка от същия филм, Кристина Хендрикс бе избрала тоалет в стил барок от Christian Siriano. Сам по себе си нюансът на обемното творение е красив, но за съжаление не подчертава седефеното сияние на актрисата. Допълнителните елементи на тоалета като панделка на рамо и дълъг шлейф не са в услуга на красивите извивки. А формата на чантата като илюзия за ветрило е може би най- лошото решение в света на аксесоарите за вечерта.

Сестрата на Руни Мара, също актриса Кейт Мара в тоалет на Valentino в нюд нюанс. Модел доста подходящ за по- различна физика и елегантен стил, ни бе поднесен скучно и грозно семпло. Формата на деколтето и допълнителните ленти в областта под гърдите, разширяват фигурата и просто стоят грубо. А съчетанието с кокошия стил на прическата довършва зооморфната визия на младата дама.

Не може да пропуснем и прясната младоженка София Вергара, звезда от „Модерното семейство“. Наелектризиращата фуксия на Vera Wang бе в абсолютно задължителния за актрисата стил, включващ щедро деколте. В този цвят щедрите природни сфери на красивата актриса стоят като балони на детско тържество. Идентичния с този на роклята нюанс на дамския клъч го направи невидим и ненужен като допълнение, а обемното бижу в XL формат бе още един грешен избор.

Сред тоалетите във вечното черно с нескопосаната си форма се отличи този на Кейли Куоко. Роклята на Ramona Keveza включваше асиметрично деколте и банален прорез на талията, покрит с неточния нюанс мрежеста материя. Но най- лошото в цялостния аутфит е прическата на актрисата в стил, който едва ли е подходящ за друг повод, освен набързо пускане на прахосмукачка у дома.

Отново черно, този път опънато върху снагата на Деми Мур. Сигурно е вярно, че у всяка жена дреме по една вещица, изскачаща периодично на бял свят, но актрисата с гръцки корени показа доста странна химера между гореспоменатото същество и визията на любимата учителка. Творението на Zac Pozen е нескопосано „окомплектовано“ с нанизи от черни водорасли в долната част и скромно деколтирана горна, включваща невинни къси ръкавки. Излишно спретнатия стил на прическата е абсурдно скучен и неподходящ за секси излъчването, с което Деми ни завладя преди доста години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл