В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

13-годишно момче от Столипиново с 25 взломни кражби за 6 месеца

13-годишно ромче от квартал Столипиново „претендира“ за нов градски рекордьор в Пловдив с извършените 25 взломни кражби за 6 месеца през втората половина на 2015 г., стана ясно от отчета на комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Община Пловдив.

През миналата година са разкрити и отчетени 136 такива прояви, извършени от 140 деца и юноши, което е съответно със 17 и 13 по-малко в сравнение с 2014 г. 70% от противообществените деяния са кражби, а следващите места в черната класация се заемат от грабежи, умишлени телесни повреди, кражби на коли и хулигантство, ако броят на малолетните и непълнолетни лица с повече от едно провинение е 26. Драстично се е увеличил и броят на пострадалите от различни престъпления техни връстници – общо 156, като 59 от тях са станали жертви на кражби, 19 – на грабежи, 15 – на блудства, 14 – на умишлени телесни повреди, а трима – на изнасилвания.

Другите по-фрапиращи случаи с участие на непълнолетни в Пловдив са покупко-продажба на наркотици, както и заплаха на турски от малолетен, че училището се бъде взривено от негови приятели. Изгонен от спортното училище заради опит за саморазправа с треньор тийнейджър бил изключен и от школото, в което бил преместен, след като вдигнал стол срещу учителка и я заплашил, че ще й счупи краката с него. Спор между двама непълнолетни фенове на „Локомотив“ и „Ботев“ завършил със събличането, запалването на дрехите на единия от тях. За капак той бил пребит от бой от свои връстници от противниковата агитка на „Локо“ за това, че се „пребоядисал“ и сменил доскорошния си любим черно-бял клуб с този на „врага“ в жълто-черно. „Семейството, училището, улицата и интернет са факторите, които най-много влияят върху поведението на малолетните и непълнолетните“, коментира зам.-кметът на Пловдив за сигурността и обществения ред Георги Маринов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.